neděle 29. prosince 2013

Review:Rudá jako rubín(Drahokamy #1)



Oficiální název: Rudá jako rubín(Rubinrot)
Série: Drahokamy(#1)
Autor: Kerstin Gier
Žánr: sci-fi/fantasy
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 334
Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.


Nejdříve bych chtěla říct pár slov k obálkám knihy.Podlé mně jsou všechny naprosto úžasné.Obálky vyjadřují celkovou atmosféru příběhu.Kdybych v knihkupectví uviděla takovou kanadskou obálku s dívkou s krásnými červenými šaty a Londýnem v pozadí,asi bych si ji hned koupila,protože je prostě úžasná.Moc se mi líbí také americká obálka,která je červená a celá zdobená.Italská obálka je zase taková tajemná.

 Kromě její obálky mně velice zaujala její anotace.Knížka má velice originální námět.Cestování v čase? Komu by se nelíbilo mít takovou schopnost a umět se podívat do minulosti,třeba do dob svých předků,kdy se nosili krásné,nabírané,dlouhé šaty.Gwendolyn,hlavní hrdinka tohoto příběhu,takovou schopnost má,o které ovšem neví.

Charlotte,sestřenice Gwendolyn, se narodila v den, který určilo mnoho moudrých mužů za den, kdy se narodí poslední,tedy dvanáctý drahokam, dvanáctý cestovatel časem- Rubín.Od malička byla na tuto pozici úpěnlivě připravována.Učila se historii,jazyky,tanec,šermování a další dovednosti,které by se jí v minulosti mohli hodit.Zatímco Gwendolyn žije celkem vzato poklidný život,společně se svou nejlepší kamarádkou Leslie.
Po nějaké době se ukázalo,že pravým Rubínem není Charlotte,kterou celá její rodina považovala za výjimečnou,nýbrž Gwendolyn,které se brzy obrátí život vzhůru nohama...

V celém příběhu mně nemile překvapila jen jediná věc.Těšila jsem se na to,až se Gwendolyn zamiluje v minulosti,jak je psáno v anotaci."Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem."
Takže jsem si myslela,že Gideon bude žít v minulosti,ale zatímco žije ve stejném čase jako Gwendolyn.To je jediná věc,kterou bych celému příběhu vytkla.
 Knížka je vyprávěna z pozice Gwendolyn,kterou si nejde zamilovat.Svým způsobem jí obdivuji,protože v její rodině každý obdivuje Charlottu pro její vzácný dar a výjimečnost,zatímco v Gwendolyn vidí jen jako obyčejnou dívku.Gwendolyn se ale celou situaci snaží pochopit.
 













Rudá jako rubín je skvělá knížka,je dobrodružná,romantická a vyskytují se zde i humorné prvky.Celou knížku jsem přečetla za jediný den,protože mně úplně vtáhla do svého děje a já jsem nedokázala přestat číst.Doma mně čekají dva další díly-Modrá jako safír a Zelená jako smaragd a moc se už na ně těším.Po přečtení jsem knihu doporučovala všem mým kamarádkám a doporučuji ji také vám všem :)

Na závěr bych chtěla říct,že Rudá jako rubín je také zfilmována.Film je německý a má název Rubinrot.

Hodnocení:

Ukázka knihy:
Vstal a sklepal si špínu z džínů. "Tak pojď! Ta zatracená tráva je mokrá a ty by ses měla ještě šetřit."

Nechala se od něj zvednout a políbit. "Co teď budeme dělat? Najdeme nějakou skrýš pro chronograf?"
Podíval se nerozhodně směrem k mostu, který odděloval Hyde Park od Kensingtonských zahrad."Ano. Ale napřed vypleníme depot Strážců a napakujeme se nějakými penězi. A pak bychom mohli vyrazit vlakem do Southamptonu. Odtamtud vyráží ve čtvrtek Titanic na svou první plavbu."Zasmála se. "Takže tohle je tvoje představa o šetření se. Ale jsem pro. "Zasmála se. "Takže tohle je tvoje představa o šetření se. Ale jsem pro."Měl tak velkou radost z toho, že se zas dovedla smát, že ji ještě jednou políbil. "Vlastně jsme myslel... Víš přece, že kapitáni v mezinárodních vodách mají oprávnění uzavírat manželství, nemám pravdu, princezno?""Ty jsi mě chceš vzít? Na Titaniku? Nejsi blázen?""To by přece bylo hrozně romantické.""Až na tu záležitost s ledovcem." Opřela si hlavu o jeho hru'd a skryla mu obličej do bundy. "Tak moc tě miluju," zamumlala."Chceš se stát mojí ženou?""Ano," odpověděla, obličej stále schovaný na jeho hrudi."Ale jen pokud vystoupíme nejpozději v Queenstownu.""Připravená na dobrodružství, princezno?""Připravená, jestli jsi i ty," zašeptala.


Trailer filmu:




2 komentáře :

  1. Tieto knihy si musím prečítať. Zaujali ma veľmi.
    Cestovanie v čase ma fascinuje, dokonca pozerám seriál Doctor who, kde sa tiež cestuje v čase :D
    Navyše ma zaujali všetky tie obálky :D A to je hlavné.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé... zaujali mě. a obaly taky vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat