sobota 28. prosince 2013

Review:Rozbřesk(Sága Stmívání #4)


Oficiální název:Rozbřesk(Breaking dawn)
Série: Sága Stmívání(#4)
Autor: Stephenie Meyer
Žánr: fantasy/román
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 604



Být bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná do upíra je pro Bellu Swanovou splněným snem a zároveň noční můrou, jež se nebezpečně propletá s realitou. Bellu, zmítanou prudkou vášní k upírovi Edwardu Cullenovi a zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi, čeká bouřlivý rok plný pokušení a ztrát. V něm se musí s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž visí osudy obou kmenů. A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky. Budou vlákna Bellina života objevená ve STMÍVÁNÍ a poté roztřepená a potrhaná v NOVÉM MĚSÍCI a ZATMĚNÍ zničena v okamžiku, kdy se zdá, že se opět zahojí a spojí dohromady? 


Knihu Rozbřesk jsem četla,poté co jsem v kině viděla Rozbřesk 1.část,který mně velice zaujal hlavně pro svůj napínavý konec a já se nemohla dočkat až budu číst pokračování.Kniha je dost hrubá,takže mi čtení trvalo poněkud dlouho.Obálka Rozbřesku je myslím povedená.

Teď bych chtěla něco říct k samotné knize.Kniha je rozdělená do třech částí a vypráví se z pohledu Belly,poté Jacoba a zase Belly.Kniha začíná svatbou Edwarda s Bellou a jejich odjezdem na líbánky na  krásný ostrov poblíž Ria de Janeira.(Mimochodem úžasný dům,ve kterém Edward s Bellou pobývali si můžete pronajmout ovšem za svou cenu :D ).Rozbřesk mně překvapil tím,že upír s člověkem můžou mít dítě i když za děsivých podmínek.V knize mně překvapilo také to,že když se Bella stala upírkou,tak se dokázala ovládat,ačkoliv všichni tvrdili,že jako upírka bude mít šílenou chuť po lidské krvi a bude ochotná pro ni vraždit.Na konci knihy se rozpoutá bitva mezi Cullenovými a Volturiovými...
Na závěr bych vám knížku určitě doporučila,ale musím uznat,že Rozbřesk má sem tam nějaké zápory.
  

Moje hodnocení:


Ukázka knihy:
Rozpoutala se bitva uvnitř mého těla - moje uhánějící srdce závodilo s útočícím ohněm.Oba prohrávaly.Oheň měl na kahánku,protože strávil všechno hořlavé;mé srdce klusalo ke svému poslednímu úderu.Oheň se stáhl,s konečným,nesnesitelným vzedmutím se soustředil uvnitř toho posledního lidského orgánu.Po vzedmutí následoval hluboký,dutě znějící úder.Srdce mi dvakrát poskočilo a pak ještě jednou tiše udeřilo.Nebyl slyšet žádný zvuk.Žádný dech.Ani můjNepřítomnost bolesti byla v tu chvíli jediné,co jsem dokázala chápat.A pak jsem otevřela oči a v úžasu se podívala na sebe.

3 komentáře :

  1. Ahoj. beru tě do affs, jen tě chci upozornit, že mi tady někdy na blogspotu nejdou vkládat komentáře, snad se nějak nebudeš zlobit. :( :))
    Smile z smile-la.blog.cz :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě nejlepší díl z celé Twillight sagy (napsala jsem to dobře?) :))

    OdpovědětVymazat