čtvrtek 8. května 2014

Filmová recenze: Divergence


Sci-Fi / Akční / Dobrodružný / Romantický
USA, 2014, 139 min


Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat.







Film Divergence byl natočen podle světoznámé a stejnojmenné knižní předlohy od V.Rothové,která mně absolutně nadchla.Divergence měla oficiální premiéru už koncem března,ale u nás a na Slovensku ji nepovolili,takže jsem byla fakt naštvaná.Nakonec jsme se přece jenom dočkali a Divergence k nám minulý týden vstoupila do kin!

Hned druhý den po premiéře jsme se s kámoškami vydali do kina.Týdny před tím jsem se strašně moc těšila a byla jsem zvědavá jak bude vypadat zfilmovaná verze a já jsem před filmem byla celý den úplně mimo,jak jsem se těšila.
Jak už jsem říkala,knížku jsem četla,takže jsem už věděla děj filmu dopředu,ale strašně moc jsem se těšila na postavy filmu.Samozřejmě nejvíce jsem se těšila na Čtyřku,který je trenérem nováčku ve frakci Neohroženosti a je prostě úžasný,krásný a dokonalý ve všech směrech.Ostatní postavy byly taktéž dokonalé,hlavně hlavní hrdinka Tris,která byla tedy opravdu skvělá.Všem postavám role neuvěřitelné sedly.Moc se povedly také záporné postavy,jako například Erik,který se mi vůbec nelíbil a choval se strašně a o Petrovi není co dodat...

Divergence je prostě úžasná.Jak film,tak samozřejmě i kniha.Opravdu vám ji doporučuji.Já sama jsem už dlouho neviděla takhle dokonalý film.Film ve mně vyvolal neskutečně mnoho emocí.
Samozřejmě že ve filmu nebylo úplně všechno,jako v knize,ale tomu je tak vždycky.Některé scény mi tam chyběly,ale to určitě neovlivní můj názor na film.Všechny mé představy film splnil.
Jedním slovem film shrnu,prostě dokonalé!



Trailer





OMG!!!    <4

8 komentářů :

  1. Určite si to musím pozrieť :D Zaujímalo by ma, prečo to najskôr nepovolili :/
    O knihe som už počula. Najskôr si asi prečítam knihu, až potom pozriem ten film :D

    OdpovědětVymazat
  2. Hrozně se chci na to podívat :)
    Ale mám takové pravidlo - nejdříve kniha, potom film :D

    OdpovědětVymazat
  3. Už dlouho se na film chci podívat. A protože jsem veliký filmový fanda, hned jak jsem slyšela spolužačky že mluví o knize, jsem chtěla vědět, jak to dokáží natočit. Už aby se to dalo někde stáhnout na internetu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na film jdu do kina s BFF, už se mc těším :3 Děkuju, že jsi mi film víc přiblížila ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento film som ešte nevidela ale myslím že som našla niečo čo si musím pozrieť! Vyzerá to super :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak na tento film som nedávno asi cca týždeň do zadu bola s kamarátkou v kine a ten film nemal chybu! Úžasný, dúfam že natočia aj dvojku :3

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem o tom filmu slyšela od kámošky, která četla knížku i byla na filmu myslím v kině no možná se někdy na film podívám :)

    OdpovědětVymazat
  8. Právě se pouštím do čtení Divergence... tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat