sobota 25. ledna 2014

Review: Mé sladké šestnácté století


Oficiální název:My super sweet sixteenth century
Série:Mé sladké šestnácté století #1
Autor: Rachel Harris
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 256
Rok vydání: 2013

Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přím... v renesanční Florencii!Na tomto výletu do šestnáctého století, vyzbrojena pouze batohem plným věcí z budoucnosti, se Cat setká se svými předky. A nejen s nimi, vždyť v této době je Florencie plná známých umělců, kteří právě tvoří svá vrcholná díla. A samozřejmě není nouze ani o pohledné renesanční ctitele... Avšak podaří se Cat najít cestu zpět do moderní doby, nebo se její italské dobrodružství promění v italské navždy?

Když jsem tuto knihu poprvé uviděla v knihkupectví,velmi mně zaujala svou obálkou.Obálka je moc krásná a velmi vystihuje samotný děj.Dívka v krásných,dlouhých šatech,které se nosili v dávných dobách se svým moderním batohem,velice zajímavé...Obálky ostatních zemí se od sebe liší pouze překladem.


Hlavní hrdinkou knihy je skoro šestnáctiletá Cat Crawfordová,která žije se v Hollywoodu se svým otcem,který je slavný režisér a se svou budoucí macechou,která je připravuje oslavu a Cat je nemá moc ráda.Její matka je slavná herečka a neustále se potýká s nějakými skandály.Cat to vůbec nemá lehké být dcerou slavných rodičů a není ten typ rozmazlených hollywoodských  dětí,za co jsem si ji hned moc oblíbila.Když jedou všichni společně na výlet do Florencie,Cat je nadšená,protože zbožňuje umění a renesanci a konečně uvidí město,kde pobývali její oblíbení umělci.Po příjezdu do Florencie Cat neváhá a rychle si jde prohlížet její vysněné město.Najednou Cat padne do oka stan věštkyně cikánky,kterému neodolá a vstoupí.Poté se Cat převrátí život naruby,protože se ocitne přímo v 16 století ve Florencii!


Zanedlouho se Cat setkává se svými předky a přijímá svou novou identitu jako Pazienza d'Angeli,která přijela z Londýna,když ji zemřeli rodiče.Cat zde poznává spoustu milých lidí jako je její vzdálená sestřenice Alessandra,kterou jsem si také moc oblíbila. Cat se zpočátku tento bizarní výlet do roku 1505 moc líbí a úžívá si to co nejvíc jak to vůbec jde.Zrovna v tento čas po ulicích Florencie chodí její idolové,jako je například slavný sochař Michelangelo.Cat se také seznamuje s Lorenzem,mladým umělcem a Cat je s něho úplně unešená.Lorenzo je prostě úžasná postava! Cat ale dělá občas problémy zapadnout,protože mluva se od doby renesance přece jen změnila a také různé zvyky a Cat se občas dostává do opravdu vtipných scén,takže knížka mně uměla i pobavit.

Jediná věc,která mi trochu vadí je,že kniha bude mít pokračování,protože se toho nedočkám! Zatím vyšla jen v angličtině a má název A tale of two centuries(Příběh dvou stoletích) Kniha Mé sladké šestnácté století mně zaujala také pro svůj námět cestování časem.Takové knihy mám moc ráda.Knížka je taková oddechová,dokázala mně rozesmát i dojmout.Samozřejmě zde nechybí i romantické scény.Pro mně se tato knížka stala jedna z mých nejoblíbenějších a jsem moc ráda,že jsem ji přečetla,protože opravdu stojí za to!

Hodnocení: 

9 komentářů :

  1. Už se těším až si ji přečtu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá fakt hodně dobře ! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nevieš náhodou či vyšla aj v slovenčine? Lebo vyzerá to na fakt fajn knihu :) Najbližšie keď pôjdem do knižnici alebo do kníhkupectva pohľadám ju. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám pocit, že je to ako stvorené pre mňa :D

    OdpovědětVymazat
  5. nějak nemám chuť na čtení. :(

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tahle knížka vypadá celkem fajn, někdy se k ní možná dostanu a přečtu si jí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak od teď budu furt chodívat do knihovny a ptát se jestli tu knížku nemají:D nebo si ji koupím:D

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá skvěle, pokud ji někde najdu tak si ji přečtu :)
    A ta obálka je vážně nádherná ;)

    OdpovědětVymazat