čtvrtek 2. ledna 2014

Krátký druhý život Bree Tannerové


Oficiální název: Krátký druhý život Bree Tannerové(The Short Second Life of Bree)
Autor: Stephenie Meyer
Žánr: Fantasy/sci-fi
Počet stran: 192
Nakladatelství: Egmont

V další neodolatelné kombinaci nebezpečí, tajemství a romantiky rozehrává Stephenie Meyerová strhující příběh Bree Tannerové, členky armády novorozených, kteří se připravují k útoku na Bellu Swanovou a Cullenovy a na nevyhnutelný střet, jenž přinese tragické vyvrcholení. Bree Tannerová si život, který žila předtím, než získala dokonalé smysly, nadlidské reflexy, ohromnou sílu a neodolatelnou touhu po krvi, sotva pamatuje. Zato ví, že život, který žije s ostatními novorozenými upíry, má několik jistot a několik pravidel: hlídej si záda, nepřitahuj na sebe pozornost a hlavně to stihni domů do úsvitu, jinak zemřeš. Bree získá mezi novorozenými nečekaného spojence a přítele v Diegovi, který se stejně jako ona snaží zjistit něco víc o jejich stvořitelce. Jakmile si oba uvědomí, že novorození jsou jen figurky v partii větší, než si vůbec dokázali představit, musí se Bree a Diego rozhodnout, na kterou stranu se postaví a komu budou věřit. Ale když je všechno, co víš o upírech, založeno na lži, jak poznáš pravdu?

Ságu Stmívání mám velice ráda,jak knížky,tak také filmy.Takže,když jsem se dozvěděla o této knížce,s radostí jsem si ji přečetla.Obálka knihy je moc pěkná.Jsou na ni zobrazeny přesýpací hodiny,které symbolizují krátký život Bree.

Bree je šestnáctiletá upírka,která patří do armády novorozených upíru,kterou stvořila Victoria.Jejich vůdcem armády je Riley,který jim neřekl úplnou pravdu jejich původu a neřekl jim dost věcí.Riley všechny upíry varuje,že nesmí vycházet na slunce.Bree se seznamuje s Diegem,který se stává jejim přítelem.Chodí spolu lovit.Přečkali spolu celý den v jeskyni,kde se schovávali před Sluncem a byli si stále bližší.Riley zanedlouho začne všechny novorozené připravovat na boj s Cullenovými a konečně přišlo napínavé vyvrcholení knihy,kde se všichni střetnuli s Culleny.Závěr knížky je smutný,jak vyplývá z názvu,takže si každý asi domyslí,co se stane.Škoda jen,že se v bitvě ještě objevují obávání Volturiovi,jinak by se nejspíše Bree změnil život.

Knížka je docela krátká a není rozdělena na kapitoly,takže by se dalo říct,že jde o delší povídku.
Příběh je vyprávěn z pozice Bree,která mi přišla jako sympatická a chytrá hrdinka knihy,kterou jsem si velice oblíbila.Knížka souvisí s třetím dílem Stmívání-Zatmění.Ve filmu Bree nemá velkou roli a knížku Zatmění jsem nečetla,takže nemůžu říct jak moc v ní Bree hraje roli.




Na závěr,knížka se mi líbila,ale nebyla perfektní. I ona měla nějaké své chyby.Knížku bych hlavně doporučila milovníkům ságy Stmívání.

Moje hodnocení:


4 komentáře :

  1. Poslední dobou mě vůbec nebaví číst..
    Můžu se zeptat: Tento blog bude jen o knihách? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nebude jen o knihách,jen poslední dobou jsem přečetla nějak hodně knih a musela jsem se o ně podělit :D

      Vymazat
  2. Ráda budu Affs ;)
    http://strawberry-cupcakes.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Je zaujímavé, že som o tom ešte nepočula :/

    OdpovědětVymazat